messina

Catania -Palermo

4 Ditë/3 Netë
 
Itali
Duke Filluar Nga • Catania -Palermo

  Itinerari

  Dita e Parë: Fluturimi Tiranë - Catanya. Nisja nga Tirana në orën 06.20. Mbrritja në Catania në orën 08.00. Sistemimi dhe Fjetje në Hotel.

  Dita e Dytë: Mëngjes në Hotel. Vizitë e Monumenteve kryesore në Catania: Piazza del Duomo, Katedralja e Catanias, Via Etnea, Piazza Dell Univerista, Porta Garibaldi, Via Crociferi me 4 Kishat, Kalaja Ursino.Nisja për në Syracuse. Vizitë në Syracuse: Qyteti Vjetër apo Ishulli Ortigia, Tempulli Apollo, Castello Maniace, Fontana Arethusa, Piazza Duomo, Fontana Diana. Vazhdon Udhëtimi për në Noto. Vizitë në Noto: Katedralja San Nicola, Kisha Santa Chiara, Palazzo Nicolaci, Fontana d’Ercole. Vazhdimi Udhëtimit për në Modica. Vizitë në Modica: Corso Umberto me Kishat Kalaja Modica, Pizzo Belvedere, Teatri Garibaldi, Pallati Mercedari. Vazhdon Udhëtimi për në Ragusa. Vizitë në Ragusa: Katedralja San Giorgio, Vazhdon Udhëtimi për në Agrigento. Vizitë në Agrigento: Rruga Atenea, Castello di Agrigento , teatro Pirandelo .Pallati Episcopal, Katedralja San Gerlando. Sistemimi dhe Fjetje në Hotel.

  Dita e Tretë: Mëngjes në Hotel. Nisja për në Marsala. Vizitë në Marsala: Catedralja Marsala , Porta Garibaldi, Piazza della Republica, Palazzo VII Aprile, Kisha e Purgatorio, Lungomare. Vazhdimi Udhëtimit për në Trapani. Vizitë në Trapani: Kulla Ligny, Katedraljae Trapanit, Fontana Saturn, Kisha e Purgatorio. Vazhdimi Udhëtimit për në Erice. Vizitohet Fshati karakteristik dhe Kalaja. Vazhdon Udhëtimi për në Palermo. Vizitë e Monumenteve kryesore të qytetit në Palermo: Piazza Belini , Piazza Pretoria , Chiesa San Katerina, Pallati Norman, Kisha San Giovanni, Katedralja Palermo, Teatri Massimo. Sistemimi dhe Fjetje në Hotel.

  Dita e Katërt: Mëngjes në Hotel. Nisja për në Cefalu. Vizitë në Cafalu: Katedralja Cefalu, La Rocca, Lungomare. Nisja për në Messina. Vizitë e Monumenteve të qytetit: Katedralja Messinës, Piazza Duomo, Kulla Këmbanës, Kisha Annunziata dei Catalani, Zona Falcata, Fontana di Nettune, Kisha e Krishtit Mbret. Vazhdimi Udhëtimit për në Taormina. Vizitë në Taormina: Piazza Duomo ,Kisha San Giusepe,Palazzo Carvaja Corso Umberto, Piazza IX Aprile, Katedralja San Nicola, Kisha Madonna della Rocca. Vazhdon Udhëtimi për në Aeroportin e Catanias. Nisja nga Catania në orën 09.00. Mbrritja në Tiranë në orën 10.20.

  Kujdes:
  Në Program janë parashikuar në detaje Udhëtimet dhe Ndalesat. Por nëse do ketë vonesa në trafik apo vonesa të shkaktuara nga qëndrimi i gjatë në një ndalesë, mund të mos bëhen të gjithë ndalesat. Shoferi Autobusit ka ndalesë ligjore në orarin e punës.