Viti i Ri ne Stamboll

Stamboll

4Dite / 3Nete
 
Stamboll -Turqi
Duke Filluar Nga • Stamboll

  Itinerari

  Programi 3-ditor

  Dita e Parë

  Paraqitja në Aeroportin e Rinasit duhet të bëhet 1 orë e 30 minuta para nisjes së avionit. Fluturimi për në Stamboll. Nisja në 12.10. Mbrritja në Stamboll në 14.50. Transferta nga aeroporti në Qendër të Stambollit. Vazhdon vizita në Qendrën e Stambollit, Taksim(lagja e ndërtuar sipas modelit evropia në gjysmën e dytë të shekullit të XIX ku gjenden edhe konsullatat e shteteve evropiane dhe rruga një kilometër e gjysëm e tramvajit të parë nostalgjik në Stamboll). Akomodimi ne hotel.

  Dita e Dytë

  Mëngjesi në Hotel. Vizitë ne Xhaminë Blu, Sheshi i Hipodromit, vizita në kapalli çarshi.

  Pasdite, OPSIONALE: Udhëtim në Eminonu. Lundrim me anije për 2 orë në Ngushticën e Bosforit në drejtim të Detit të Zi për të vizituar pjesën bregdetare të Stambollit, Evropën dhe Azinë, (kalimi nën urën e Bosforit, universiteti i vetëm frankofon në Stamboll i Gallatasarajit, lagja shqiptare (Arnavut koj), deri tek ura e dytë e Stambollit (ura e sulltan Mehmetit të II) ku ndodhet edhe kalaja Rumeli.Fjejte në hotel.

  Dita e Tretë

  Mëngjesi në Hotel. Vizitë panoramike me guidë në: Dollmabahçe, Kalimi mbi Bririn e Artë nëpërmjet Urës së Gallatës(ish lagja e kolonisë gjenoveze në Stamboll). Të lirë në Qendrën Tregare deri në transfertën me autobus për në Aeroport. Fluturimi për në Tiranë. Nisja nga Stambolli në 16.05. Mbërritja në aeroportin e Rinasit në 16.50.

  ***************************

  Programi 4-ditor

  Dita e Parë

  Paraqitja në Aeroportin e Rinasit duhet të bëhet 1 orë e 30 minuta para nisjes së avionit. Fluturimi për në Stamboll. Nisja në 16.30. Mbërritja në Stamboll në 19.10.Transferta nga aeroporti në Hotel. Sistemimi dhe Fjetje në Hotel.

  Dita e Dytë
  Mëngjesi në Hotel. Vizitë panoramike me guidë në Xhaminë Blu,Sheshi i Hipodromit,Bazilika e Shën Sofise.Vizite ne Qendrën e Vjetër Tregtare Kapilli Carshi.Kthimi ne hotel.

  Dita e Tretë

  Mëngjesi në hotel. Vizitë në Dollmabahçe. Kalimi mbi Bririn e Artë nëpërmjet Urës së Gallatës (ish lagja e kolonisë gjenoveze në Stamboll). Vazhdon vizita në Qendrën e Stambollit Taksim.
  Pasdite, OPSIONALE:Udhëtim në Eminoy (stacioni i anijeve dhe jahteve për në Bosfor). Lundrim me anije për 2 orë në Ngushticën e Bosforit në drejtim të Detit të Zi për të vizituar vijën bregdetare të Stambollit, Evropë dhe Azi.Kthimi ne hotel.

  Dita e Katert

  Mëngjesi në Hotel. Transfertë me autobus për në Aeroport. Fluturimi për në Tiranë. Nisja nga Stambolli në 10:45. Mbërritja në aeroportin e Rinasit në 11:30.