56906c0b92c0166d192173f2163b0993

Vermosh-Lepushe

Duke Filluar Nga


 • Vermosh-Lepushe

  Itinerari

  Dita e Parë

  Nisja nga Tirana ne oren 06:30 te mengjesit.(Nisja nga Durresi ne oren 05:45)
  Ndalesa gjate rruges 2, nje ne aksin rrugor Lezhe – Shkoder per te pire kafen e mengjesit.
  Ndalese ne Ballkonin Leqet e Hotit ku shijojme pamjen e mrekullueshme qe na rrethon ne te katerta anet.
  Mberritje ne Lepushe ne dreke .
  Akomodimi ne bujtinat me te mira te zones , konsumimi I drekes ne bujtine me produkte bio te zones .
  Me pas i drejtohemi ujveres se Lepushes ( rreth 1 ore 30 minuta ecje malore vajtje - ardhje)

  ( Shenim per personat qe nuk duan te bejne ecjen mundet te qendrojne tek bujtina, shetijte aty prane ose kohe e lire).Me pas nisemi per nje vizite ne Vermosh ( 20 – 30 min larg Lepushes ).

  Kthimi per ne Bujtine.Vjen koha e darkes , shijojme ushqimin ne tavolinat e shtruara me gatimet tradicionale te zones
  Me pas lojra, muzike, zjarr me grupin

  Dita e Dytë

  Konsumimi I mengjesit ne bujtine mes ajerit te paster e gjelberimit perreth dhe duke shijuar gjith natyren fantastike qe ofron fshati I Lepushes .Me pas nisemi per ne Plave dhe Guci Mos harroni qe me vete duhet te keni karten ID ose PASAPORTE per kalimin e pikes Doganore .Gjithashtu do te ndalojm ne fshatin Vuthaj ku do te bejm vizite ne syrin e kalter te Skafkacit dhe ne ujvaren GËRLA . ( Sugjerohet dreka tek restoranti buze ujvares , EXTRA 9 euro per person ). Me pas kthehemi per ne Tamare (Qendrim rreth 30 minuta) . Kthemi per ne Tirane me nje ndales ne Shkoder .Mberritja ne Tirane & Durres rreth ores 21:00 - 22:00.

  Sugjerohet te keni me vete :

  Cante shpine, Shishe uji 1 Liter, rroba pambuku per nderrese ,fruta te thata, aparat fotografike , cokollata , veshje sportive per ecje dhe shume energji .

  * Informacion :

  Fshati Lepushë ndodhet 21 km larg Tamares dhe 10 km më në juglindje të fshatit Vermosh.Ky fshat gjendet 1200 m mbi nivelin e detit dhe vlerёsohet si kryevepra e natyrёs sё Kelmendit. Ai shtrihet nё njё luginё tё butё tё veshur me gjelbërim, ku pranё saj ngrihen Bjeshkёt e Namuna, vendi ku lindёn legjendat dhe eposi i Kreshnikёv etj..